Šola v naravi – Vojsko

Dijaki in dijakinje 1. az in bz (program zdravstvena nega na Gimnaziji in zdravstveni  šoli na ŠC Nova Gorica) smo se odpravili v šolo v naravi na Vojsko. V ponedeljek, 20. 12. 2021 ob 8:30, smo se zbrali in odpravili na pot. Nekaterim se je zdela vožnja dolgočasna in utrujajoča, nekaterim pa zelo razigrana in zanimiva. Ko smo prispeli na cilj in dobili navodila, smo se namestili po sobah, nato pa so že sledile dejavnosti. Po kosilu smo šli na sneg, in sicer teč na smučeh in se spuščat na lopatah (»lopatkanje«). Po večerji je sledilo večerno druženje. Prišel je čas za počitek, ko smo se počasi, res počasi odpravljali spat.

Po jutranji telovadbi in zajtrku naslednji dan smo se udeležili prve dopoldanske dejavnosti, in sicer igre komunikacije. Po malici smo sodelovali drug z drugim pri barvanju. Za tem smo se okrepčali s kosilom in ponovno igrali skupinske igre. Po večerji smo si privoščili večerni pohod.

Zadnji dan je bilo organiziran orientacijski pohod. Po kosilu smo se z avtobusom vrnili v Novo Gorico, s tem pa zaključili naš 3-dnevni spoznavni izlet.

Dijaki 1. bz carji o …

Šola v naravi je bila zame super. Dobro je bilo, ker smo imeli prosti čas in smo se tako s sošolci in sošolkami bolje spoznali. Program mi je bil všeč tisti, ki je potekal zunaj, manj pa tisti v hiši. (Matej)

Bilo je zanimivo. Všeč mi je bilo smučanje, sankanje, družabne igre, še posebej igra z žogicami, večerni sprehodi, vaje s kompasom in risanje. Sicer pa bi rad imel več prostega časa in manj stroga pravila. (Hamza)

Najbolj mi je bil všeč prosti čas, ker smo bili skupaj. Radi smo peli in plesali. Od dejavnosti mi je bil najbolj všeč tek na smučeh. (Asja P.)

Najbolj mi je bil všeč prosti čas med dejavnostmi, ker smo se družili, se zabavali in se še bolj povezali. Veliko smo se smejali in kričali. (Urška)

Najbolj so mi bile všeč večerne in nočne ure. Takrat smo imeli prosti čas. Družili smo se in se hecali ter se bolje spoznali z dijaki iz paralelke. (Eva)

Najbolj mi je bilo všeč druženje in bile so mi všeč tudi nekatere igre, npr. podajanje 12 žogic. Zadnji dan mi je bila všeč orientacijska naloga, sprehajali smo se tudi po vasi. Lepo je bilo tudi, ko smo šli na nočni sprehod. (Ajla)

Najbolj so mi bili všeč programi, s katerimi smo se spoznavali in med seboj komunicirali. Dopadel se mi je zadnji dan, orientacijska naloga, pri kateri smo se sami po skupinah sprehodili po Vojskem in opravljali posamezne naloge. Učitelji v domu so bili zelo spoštljivi, razumevajoči in prijazni z nami. (Kaja)

Šola v naravi je bila poučna in nas je zelo povezala med seboj. Pouk je bil zanimiv, saj ni bilo toliko sedenja za mizami kot v šoli, bilo je bolj prosto in igrivo. (Mei)

V šoli v naravi mi je bilo lepo, saj smo imeli krasno vreme in lepe sošolke (mene☺). Nočne aktivnosti so bile prečudovite. Učitelji so bili čista 10-ka, prav tako njihov program. Ni mi bilo všeč, da so nas sošolke opravljale, saj sem se skoraj zjokal. Ko smo s sošolcema začeli peti in igrati na kitaro, so se sošolke hitro pobotale in postale so naš bestič. (Domen)

Zame je bil šola v naravi super način za okrepitev stikov s sošolci in paralelko. Naučili smo se veliko novega skupaj z zelo zabavnimi učitelji, ki so »pouk« popestrili z igrami, v katerih smo sodelovali vsi. Ko nismo bili znotraj, smo šli ven na sneg. Zunaj je bilo namreč pod ničlo in pol metra snega. Prvi dan smo se šli učit tekati na smučeh (kar mi ni šlo preveč dobro) in se šli sankat. Drugi dan smo bili večinoma noter, razen zvečer, ko smo šli na sprehod. Zadnji dan smo se v skupinah orientirali po naravi. Na splošno sem užival, ker je bil program lepo sestavljen in izpeljan. Edina pripomba je ta, da nismo mogli ostati več dni.☺ (Gai)

Šola v naravi na Vojskem je bila zelo lepa izkušnja. Na žalost niso šli vsi dijaki 1. bz, zato se nismo mogli družiti vsi. Imeli smo veliko časa zase, kar je bilo zabavno, ker smo vsi začeli še bolj spoznavati drug drugega. (Nika)

 Všeč mi je, ker smo imeli tek na smučeh. NI bilo lahko, kot je bilo sprva videti, ampak je bilo zelo zabavno. Prav tako so tudi družabne igre zabavne. Menim, da smo se z vsemi aktivnostmi lepo povezali kot razred. (Teja)

Najbolj mi je bilo všeč, ker smo se bolj spoznali in se spoznali tudi z drugimi (dijaki paralelke). Med prostim časom mi je bilo všeč, ker smo lahko bili v drugih sobah. In profesorji niso  bili zelo strogi, kar mi je dalo občutek svobode. Lepo je bilo, ker je bili veliko punc. Aktivnosti so bile zanimive, nočne pa čudovite. Hrana mi ni bila najbolj všeč, saj  je bila pusta, zato je bilo pa vse drugo sladko. Vse skupaj mi je ostalo lepo v spominu. (Kris)

V ponedeljek, 20. 12. 2021, smo se dijaki 1.AZ in 1.BZ odpravili na Vojsko. Tam smo skupaj preživeli tri dni. Veliko smo se družili in sodelovali pri različnih dejavnostih, ki so nam jih pripravili tamkajšnji voditelji: komunikacijske igre, spoznavne igre, tek na smučeh, dričanje, pohod v snegu, slikanje … Mislim, da se je vsak naučil nekaj novega in od tam odnesel veliko lepih spominov.

Sara Bagon, 1.AZ

Meni je bilo super, ampak bili smo premalo na naravi (šola v naravi). Hrana je bila super, prosti čas odlično izkoriščen. Dobri odnosi s paralelko in v razredu. Učitelji so zelo prijazni, face do konca, profesorji sproščeni, lepe sošolke, lepi sošolci (Domen), veliko snega. Odlična zadnja noč, ko smo prijeli kitaro (polna soba punc). (Miha)

Veščine

Objavljeno

4. januarja, 2022

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja