Spoznavanje poklicev

V ponedeljek, 28. 5. 2018, smo se dijaki 1. BZ ter profesorji z železniške postaje v Novi Gorici ob 7.35 zjutraj odpravili z vlakom proti Bohinjski Bistrici. Po dobri uri vožnje smo izstopili ter se z avtobusom odpeljali do Centra za šolske in obšolske dejavnosti v Bohinju. V CŠOD smo bili lepo sprejeti. Po prihodu je naprej sledila kratka predstavitev centra, v katerem smo bili nameščeni, in Gorenjske. Nato smo se namestili po sobah. Še isti dan smo se razdelili v dve skupini in začeli izvajati dejavnosti po programu. Prva skupina se je najprej zapeljala s kanuji po Bohinjskem jezeru, ostali pa smo se odpravili na 20-kilometrsko kolesarjenje po okoliških vaseh. Po aktivnostih ter odlični večerji smo se zbrali na košarkarskem igrišču, kjer smo opravili krajše tekmovanje v streljanju z lokom. Preostanek večera smo izkoristili za druženje po sobah.

Torkovo jutro smo začeli s telovadbo. Po zajtrku je šla prva skupina plezat na naravno steno, druga polovica razreda pa se je zapeljala s kanuji po Bohinjskem jezeru. Sledil je krajši sprehod in kar 500 stopnic, da smo si prišli do cilja in si ogledali slap Savica. Po kosilu nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo nekaj časa porabili za druženje ter spoznavanje, nato pa odšli s kanuji po Bohinjskem jezeru. Aktivno preživet dan smo zaključili z druženjem v eni od učilnic v centru, kjer smo se zabavali z igro Activity.

Zadnji dan, v sredo, smo najprej v eni uri pospravili svoje stvari, razgrnili postelje, pometli tla ter se pripravili na odhod. Dejavnosti pa še ni zmanjkalo, saj smo se eni odpravili na plezanje na naravno steno, drugi pa so odšli kolesarit. Po kosilu pa smo se pripravili na odhod. Z avtobusom smo se odpravili do železniške postaje ter se z vlakom v Novo Gorico pripeljali ob 16.30. Veseli in nasmejani smo zaključili šolo v naravi.

Mija Jagodič, 1.BZ